Praktycznie sama ich jeszcze nigdy nie przyrządzałam, więc będzie to kremowy debiut :)

Potrzebujesz:
szparagi
pół kostki rosołowej
ok 300 ml wody
Przygotowanie:

Obieramy od góry (od główki). Następnie odcinamy dolną część (w zależności od tego czy są świeże czy starsze odcinamy proporcjonalnie: im młodsze tym mniej).
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut.
Podgrzewamy wodę w garnku i rozpuszczamy w niej pół kostki rosołowej.
Szparagi kroimy na mniejsze części i wkładamy do gotowanego wywaru, wyłączamy go i miksujemy.
Po całkowitym zmiksowaniu podgrzewamy jeszcze jakieś 5 minut.
Krem jest gotowy od razu do spożycia!
Pozdrawiam i smacznego,
K.
Witam! Przyjmij nominacje do nagrody Liebster Awards :)
OdpowiedzUsuńhttp://kuchniapomyslow.blogspot.com/