poniedziałek, 10 marca 2014

Jabłkowo bananowa alternatywa



Daj już spokój z tym batonem, wafelkiem, eklerem, czekoladą …

Trudno ukryć, że zbliża się czas, w którym będzie trzeba odkryć trochę ciałka, więc pomyślmy jak ograniczyć nieco kalorię i znaleźć zamienniki.

Pierwszą, dzisiejszą moją propozycją są nadziewane, pieczone jabłuszka.
W wydrążone owoce nakładamy ulubione bakalie, płatki owsiane, otręby, miód, cynamon, wedle uznania i preferencji smakowych. Jabłka wkładamy do piekarnika na około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Jest też kolejna alternatywa. Tym razem dla lodów. Wystarczy jeden banan i łyżka masła orzechowego. Banana kroimy w paski i zamrażamy. Po wyjęciu z zamrażarki, dodaj masło orzechowe i zblenduj. Ciesz się smakiem swojej zdrowej przekąski

Enjoy!
K.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz