sobota, 15 lutego 2014

ciasto jogurtowe



Cześć! 

Może naszła Cię ochota na zdrową przekąskę? Nic prostszego.
Zoooooostaw te wszystkie batony, ciastka w czekoladzie i inne,
a przygotuj sobie:
3 jajka
1 gęsty jogurt(smakowy lub naturalny)
4 łyżki mąki(użyłam pszenna graham)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Pół szklanki brązowego cukru(lub brzozowy, może być stewia)

Do miski wbij jajka, dodaj cukier i miksuj. Kolejno dodawaj jogurt przemiennie z mąką zmieszaną z proszkiem. Można dodać cynamon do smaku. Masę wlej do foremki i włóż do nagrzanego piekarnika na 180stopni. Czas: około 40 minut.
Ciasto nie jest bardzo słodkie, więc każdy kawałek jaki ukroiłam, przecinałam, smarowałam masłem orzechowym lub dżemem i składałam w „kanapkę”.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz