Lekka wątróbka
Cześć!
Już jakiś czas
„chodziła” za mną wątróbka. Nie, nie taka smażona, ale gotowana! Smaczna i
lżejsza od tradycyjnej. Spróbuj, musisz zaopatrzyć się w:
500g wątróbki
1 duża cebula
Sól i pieprz
350ml bulionu warzywnego
Zagotuj bulion (możesz
zrobić go kostki rosołowej, ja jednak ugotowałam włoszczyznę i korzystałam z
tego wywaru). Umyj wątróbkę i włóż do garnka z bulionem. Gotuj około 15 minut.
Dodaj następnie pokrojoną w kostkę/talarki cebulę i gotuj dalej. Na samym końcu
przypraw solą i pieprzem. Gotuj aż widelec będzie wchodził gładko w wątróbkę.
Nie przykrywaj garnka, pozwól wodzie odparować. Możesz do tego ugotować
ziemniaki, ale chleb z masłem też nie będzie gorszy.
Pogodnej niedzieli!
K.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz