czwartek, 10 kwietnia 2014

budyń z kaszy jaglanej

Cześć!
Nie będę ukrywać, że przez ostatnie tygodnie moje życie obraca się wokół racjonalnego,dobrego i zdrowego żywienia. Stąd właśnie dzisiejszy przepis na zdrową przekąskę między posiłkami. Jest to przepis jak najbardziej w Twoim zasięgu, przygotuj tylko:

szklankę ugotowanej kaszy jaglanej
niecała szklanka wody/mleka wg upodobania
owoce (mogą być z kompotu, świeże, mrożone, suszone, nie ma ograniczeń!)
plasterek imbiru
cynamon,kakao lub też posiekane bakalie
opcjonalnie łyżeczka cukru/fruktozy jeżeli masz ochotę

Wodę lub mleko zagotuj z plastrem imbiru. Dodaj następnie kaszę i gotuj 2-3  minutki. Teraz wsyp owoce i gotuj kolejne 2-3 min. Możesz ewentualnie po zagotowaniu wody/mleka wyjąć imbir jeżeli nie lubisz troszkę ostrzejszego smaku. Wyłącz ogień i wyjmij blender. Wszystko zmiksuj i przelej do miseczki. Teraz możesz posypać budyń dowolnie cynamonem czy też kakaem lub bakaliami.

Nie pozostaje nic innego jak wcinać póki gorące!

K.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz