piątek, 4 kwietnia 2014

pomidor time

Cześć!

Nie będę ukrywać, że od jakiegoś czasu jestem skoncentrowana na zdrowym jedzonku. Moja siostra zamówiła sobie na obiad spaghetti, więc obmyślałam co by tu zrobić, aby nie użyć sosu ze słoiczka. Oto mój przepis:

4 pomidory
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 szklanka soku pomidorowego w sytuacji, gdyby sos wyszedł zbyt gęsty
sól,pieprz,bazylia,zioła prowansalskie, majeranek, dwie łyżki oliwy

Pokrojone pomidory i cebulę włóż do rondelka, w którym będzie już rozgrzana oliwa. Podsmażaj. Następnie wyciśnij czosnek. Na końcu dodaj przyprawy. Kiedy wszystko zacznie "bulgotać", użyj blendera, aby zmiksować warzywa. Kiedy uznasz, że pomidory są zbyt gęste, dodaj soku pomidorowego. Teraz już tylko musisz dodać sos do mięsa ;)

Pozdrawiam cieplutko,

K.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz