niedziela, 22 lutego 2015

Spyrkowe placki bananowe

Cześć!

Niedzielne śniadanie nie zapowiadało się imponująco do momentu, w którym obudziła się moja współlokatorka i delikatnie zachęcona przeze mnie powiedziała,że zrobi swoje Spyrkowe placki bananowe. Uprzedzam, że ten przepis wydaje się łatwy. Zdarzyło się,że po prostu je spaliłam przez złą konsystencję ciasta.

Moja współlokatorka otworzyła lodówkę, przejrzała szafki i wyjęła:

mleko sojowe(może być zwykłe)
3 jajka
mąkę
banana
opcjonalnie cynamon

Banana kroimy w kostkę/plasterki. Do miski wsypujemy około 3-4 łyżki mąki, wbijamy trzy jajka, dolewamy mleko. Ile mleka? Cytując specjalistę "Na oko, ciasto musi być gęstsze od tego naleśnikowego". Wszystko mieszamy widelcem lub ubijamy mikserem, a na końcu dodajemy banany.
Na patelni rozgrzej olej i smaż na małym ogniu.

Jeżeli chodzi o dodatki, to sky is the limit ;)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz