niedziela, 26 stycznia 2014

jabłkowy chill



Czołem!

Sesja zbliża się wielkimi krokami, więc bardzo zależy mi na czasie. Nie zmienia to jednak faktu, że lubię coś podjadać podczas nauki. Dziś przedstawiam przepis na „jabłkowy chill”. Poświęcisz tylko 10 minut na przygotowanie (plus ok 40 na pieczenie), więc już teraz leć do sklepu lub otwórz szafę i przygotuj:

Szklankę mąki (graham)
Łyżeczka sody
2 jajka
3-4 jabłka
Bakalie(w zależności co preferujesz, w moim przypadku dodałam 4 łyżki mielonych migdałów, 2 łyżki pokrojonych orzechów włoskich, 3 łyżki żurawiny, kilka daktyli i suszonych śliwek)
Cynamon i gałka muszkatołowa do smaku

Obierz jabłka i pokrój je w kostkę. Mąkę wymieszaj z sodą. Bakalie zmielone/pokrojone wsyp do miski, dodaj jajka, przyprawy i mąkę. Mieszaj. Teraz wsyp jabłka i wszystko dobrze połącz, najlepiej jakąś większą łyżką. Piekarnik nastaw na 180 stopni i piecz naszą przekąskę przez około 40 minut.
Smacznego!

k.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz