środa, 8 stycznia 2014

szpinak time



Witajcie po bożonarodzeniowym szaleństwie!
Dziś chcę Was zachęcić do lekkiego i smacznego przepisu na śniadanie. Czas przestawić się znów na dobre nawyki żywieniowe.
Potrzebujesz:
Opakowanie świeżego szpinaku
Ząbek czosnku
Średnią cebulę
Jabłko
Łyżkę jogurtu bałkańskiego
Sól/pieprz
Łyżka oliwy

Oliwę podgrzej w rondelku, dodaj szpinak i pozwól mu odparować. Następnie dodaj czosnek i cebulę i podsmażaj dalej. Teraz dodaj pokrojone w kostkę jabłko i duś pod przykryciem do czasu aż kostki jabłka zmienią się w miękką masę. Teraz dodaj sól/pieprz lub inne ulubione przyprawy, łyżkę jogurtu i zamieszaj.
Oto właśnie znajduje się przed Tobą pożywne śniadanie, także smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz